Søk Menu

Hvordan er klimaet i New York City?

El clima actual de New York City se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 30°C y un mínimo de 5°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 18°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -2°C og i de varmere månedene rundt 22°C.

Den høyeste temperaturen i New York City de siste 10 årene var 37°C i Juni 2021. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -12°C i Januar 2018.

Årlig faller det gjennomsnittlig 1267 mm nedbør i New York City. Av denne nedbøren består omtrent 58 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Oslo 1289 mm nedbør per år.

Beste reisetid for New York City?

Den beste tiden å reise til New York City for solfylt vær er Mai, Juni og August til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke New York City. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige reiser til New York City Link

Klimatabell for New York City

Klimatabellen for New York City viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 5 6 10 17 22 27 30 29 25 19 13 8
Temp. min (°C) -1 -1 3 8 14 19 22 22 18 13 6 3
Nedbør
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Nedbør (mm) 84 106 91 109 99 85 151 111 111 116 86 118
Snø (cm) 21 19 12 0,5 0 0 0 0 0 0 0,7 4,9
UV-indeks 3 4 6 6 7 7 8 5 5 4 3 2

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 18°C
  • Høyeste temperatur: 30°C i Juli
  • Laveste temperatur: 5°C i Januar
  • Nedbør*: 1267 mm per år, gjennomsnittlig 106 mm per måned
  • Snøfall: 58 cm per år
  • Tørreste måneder: 84 mm i Januar, 85 mm i Juni og 86 mm i November
  • Våteste måneder: 151 mm i Juli, 118 mm i Desember og 116 mm i Oktober

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for New York City og se hva våre partnere har for deg.

Erfaringer med været i New York City

UtmerketStarStarStarStarStar

Vi var her i begynnelsen av desember, helt i julestemning, o... mer

Mark

BraStarStarStarStar

Det regner sjelden, og solen skinner som regel sterkt, noe s... mer

Adriaan Lensen

Gjennomsnittstemperatur per måned i New York City

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i New York City, New York. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i New York City, New York,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i New York City

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i New York City, New York. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i New York City, New York,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i New York City

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i New York City, New York. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i New York City, New York,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i New York City

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i New York City, New York. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i New York City, New York,

Temperatur per år i New York City

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i New York City, New York. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i New York City, New York,

Årlig nedbørsmengde i New York City

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i New York City, New York. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i New York City, New York,

Årlig snømengde i New York City

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i New York City, New York. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i New York City, New York,

Mer klimainformasjon om New York City

New York City har et maritimt klima, noe som betyr at været er temperert med milde somre og vintre. Denne typen klima skyldes byens beliggenhet på østkysten av USA og påvirkningen fra havet. Atlanterhavet er med på å regulere temperaturene og dempe ekstreme temperaturer.

Lente

Om våren våkner New York til liv med behagelige temperaturer som sakte stiger etter hvert som dagene blir lengre. Gjennomsnittstemperaturen svinger mellom 2 og 18 grader Celsius. Det er vanlig med nedbør i denne perioden, noe som bidrar til at byen blir stadig grønnere.

Sommeren

Sommeren i New York byr på varme dager, spesielt i juli, som er den varmeste måneden, med temperaturer opp mot 28 grader. Byen summer av energi og aktivitet, og mange mennesker liker å være utendørs. Den høye luftfuktigheten kan til tider gjøre det lummert.

Høsten

Når høsten kommer, skifter bladene farge, og New York innhyller seg i vakre høstfarger. Temperaturene er behagelige og ligger i gjennomsnitt mellom 7 og 20 grader celsius. Det er en perfekt årstid for spaserturer i Central Park eller langs elvebreddene.

Vinteren

Vinteren i New York byr på kjøligere temperaturer, med januar som den kaldeste måneden, da termometeret kan falle til 2 grader. Snøfall er vanlig og forvandler byen til et vinterlandskap. Til tross for kulden er byen fortsatt livlig, med aktiviteter som skøyteløping i Central Park og beundring av de festlige lysene.

Klimadata for New York City viser at byen har en gjennomsnittlig årstemperatur på 15 grader celsius og en gjennomsnittlig årlig nedbør på 605 mm. Selv om det regner hele året, er det også mange tørre dager, rundt 199 per år. Luftfuktigheten ligger på rundt 75 % i gjennomsnitt, mens UV-indeksen holder seg på et beskjedent nivå på 4.

I det store og hele har New York City et variert klima som bidrar til byens dynamikk og sjarm gjennom alle årstider.

Erfaringer med været i New York City

Været i New York City er i gjennomsnitt vurdert med 3,7 av 5 stjerner av 9 besøkende. Har du vært i New York City? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Skriv din egen anmeldelse Down

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det regner sjelden, og solen skinner som regel sterkt, noe som er ideelt for sightseeing!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Også noen regnværsdager, men generelt fint ferievær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var solfylte og varme dager, men også regnværsdager. Det anbefales å ta med solbriller og paraply.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Selv om det til tider var for varmt og fuktig til at det var behagelig, med sporadiske byger, var det alt i alt flott.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Vi hadde dårlige dager med regn. Så kle deg varmt!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Dårlig StarStar

Vi så en del snø, noe som ga byen et fint utseende, men gjorde det vanskelig å ta seg frem.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

En blanding av solskinnsdager og lett regn, typisk høstvær. Ikke ideelt, men bra nok for sightseeing.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Det var solskinnsdager, ideelt for sightseeing, men også kaldere og regnfulle dager. Ikke perfekt, men byen i seg selv veier opp for det.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Vi var her i begynnelsen av desember, helt i julestemning, og det vi håpet på skjedde. Vi hadde rikelig med snø en dag og nøt en tur med vogn gjennom snøen i Central Park. En god vinterfrakk var ikke ubehagelig alle dagene. Spesielt i høyden i skyskraperne og overfarten til Ellis Island var veldig kald på grunn av vinden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Har du vært i New York City?

Del dine erfaringer med været i New York City.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i New York City per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i New York City og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for New York City kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Terug naar boven