Søk Menu

Hvordan er klimaet i Great Smoky Mountains National Park?

El clima actual de Great Smoky Mountains National Park se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 30°C y un mínimo de 9°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 22°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -1°C og i de varmere månedene rundt 19°C.

Den høyeste temperaturen i Great Smoky Mountains National Park de siste 10 årene var 35°C i Juli 2017. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -10°C i Februar 2015.

Årlig faller det gjennomsnittlig 1058 mm nedbør i Great Smoky Mountains National Park. Av denne nedbøren består omtrent 79 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Norge 1289 mm nedbør per år.

Beste reisetid for Great Smoky Mountains National Park?

Den beste tiden å reise til Great Smoky Mountains National Park for solfylt vær er April til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Great Smoky Mountains National Park. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige ferier til Great Smoky Mountains National Park Link

Klimatabell for Great Smoky Mountains National Park

Klimatabellen for Great Smoky Mountains National Park viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 9 13 17 21 25 29 30 30 28 23 16 12
Temp. min (°C) -1 2 5 8 13 17 20 20 16 10 3 2
Nedbør
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Nedbør (mm) 80 137 91 86 92 83 92 105 51 67 70 104
Snø (cm) 33 21 9,0 0,3 0,1 0 0 0 0 1,0 5,8 9,2
UV-indeks 2 2 3 5 5 6 7 7 6 5 4 2

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 22°C
  • Høyeste temperatur: 30°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 9°C i Januar
  • Nedbør*: 1058 mm per år, gjennomsnittlig 88 mm per måned
  • Snøfall: 79 cm per år
  • Tørreste måneder: 51 mm i September, 67 mm i Oktober og 70 mm i November
  • Våteste måneder: 137 mm i Februar, 105 mm i August og 104 mm i Desember

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for Great Smoky Mountains National Park og se hva våre partnere har for deg.

Erfaringer med været i Great Smoky Mountains National Park

BraStarStarStarStar

Solfylte øyeblikk veksler med kraftig regn. Men den fantasti... mer

Elske

BraStarStarStarStar

Det var varmt, men ikke uutholdelig varmt, med en gjennomsni... mer

Yara

Gjennomsnittstemperatur per måned i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Temperatur per år i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Årlig nedbørsmengde i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Årlig snømengde i Great Smoky Mountains National Park

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Great Smoky Mountains National Park, Tennessee,

Erfaringer med været i Great Smoky Mountains National Park

Været i Great Smoky Mountains National Park er i gjennomsnitt vurdert med 3,7 av 5 stjerner av 10 besøkende. Har du vært i Great Smoky Mountains National Park? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Skriv din egen anmeldelse Down

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Solfylte øyeblikk veksler med kraftig regn. Men den fantastiske og frodige naturen er verdt anstrengelsen. Ta med en mackintosh!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var varmt, men ikke uutholdelig varmt, med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader. Det kom imidlertid noen uventede regnbyger, så vær forberedt.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Høstfargene var vakre og temperaturene milde. Noen ganger var det tåke. Flott tid å besøke!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Dårlig StarStar

Noen dager var det behagelig kjølig og ideelt for fotturer, men det var også perioder med isete forhold der snø og glatt føre gjorde det vanskelig å komme frem på stiene. Pakk godt og vær forberedt på det meste!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Vintersko og varme klær er obligatorisk. Vær forberedt på at veien kan være stengt på grunn av værforholdene.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var en herlig varm dag med en gjennomsnittstemperatur på 24 grader. Det kom noen få byger, men de var korte og forfriskende. Luftfuktigheten var ganske høy.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Temperaturen var moderat, ideelt for fotturer. Det regner ikke mye, men vær forberedt på kalde netter!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var noen kaldere dager, men mange var solfylte og milde. Den tykke morgentåken ga fjellene en fantastisk utsikt. En pakke for alle anledninger.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var en solrik og varm dag, men det blåste en forfriskende bris. Utover kvelden ble det betydelig kaldere. Det kom noen byger, men det hindret oss ikke i å bli distrahert.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Ettermiddagsregnet frisket opp stemningen. Det var behagelig kaldt om kvelden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Har du vært i Great Smoky Mountains National Park?

Del dine erfaringer med været i Great Smoky Mountains National Park.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Great Smoky Mountains National Park per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Great Smoky Mountains National Park og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Great Smoky Mountains National Park kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Terug naar boven