Søk Menu

Hvordan er klimaet i Málaga?

El clima actual de Málaga se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 34°C y un mínimo de 17°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 25°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt 7°C og i de varmere månedene rundt 22°C.

Den høyeste temperaturen i Málaga de siste 10 årene var 43°C i Juli 2023. Den laveste målte temperaturen på dagtid var 8°C i Januar 2021.

Årlig faller det gjennomsnittlig 382 mm nedbør i Málaga. Til sammenligning mottar Oslo 1289 mm nedbør per år.

Vil du vite mer om klimaet i andre deler av Spania? Sjekk også ut klimaet og været på steder som Ibiza, Mallorca, Tenerife, eller se andre reisemål i Spania.

Beste reisetid for Málaga?

Den beste tiden å reise til Málaga for solfylt vær er Februar til og med Desember. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Málaga. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige reiser til Málaga Link

Klimatabell for Málaga

Klimatabellen for Málaga viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 17 18 20 22 25 30 32 34 29 25 20 18
Temp. min (°C) 8 9 11 13 16 19 22 22 19 16 11 9
Nedbør
DropletDroplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Nedbør (mm) 51 33 79 31 29 3,4 0,1 0,7 19 40 55 40
UV-indeks 5 6 7 8 9 9 9 9 8 6 5 5

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 25°C
  • Høyeste temperatur: 34°C i August
  • Laveste temperatur: 17°C i Januar
  • Nedbør: 382 mm per år, gjennomsnittlig 32 mm per måned
  • Tørreste måneder: 0,1 mm i Juli, 0,7 mm i August og 3,4 mm i Juni
  • Våteste måneder: 79 mm i Mars, 55 mm i November og 51 mm i Januar

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for Málaga og se hva våre partnere har for deg.

Erfaringer med været i Málaga

UtmerketStarStarStarStarStar

Bare strålende solskinn og stekende varme - perfekt for en s... mer

Celine Geelen

UtmerketStarStarStarStarStar

Ideelt for en avslappende og solrik ferie utenfor sesongen. ... mer

Lianne Veldhoen

Populære reisemål i Spania

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Spania.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Málaga

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Málaga, Spania. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Málaga, Spania,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Málaga

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Málaga, Spania. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Málaga, Spania,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Málaga

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Málaga, Spania. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Málaga, Spania,

Temperatur per år i Málaga

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Málaga, Spania. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Málaga, Spania,

Årlig nedbørsmengde i Málaga

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Málaga, Spania. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Málaga, Spania,

Mer klimainformasjon om Málaga

Klimaet i Málaga, som ligger på Spanias sørkyst, er utvilsomt en av byens største attraksjoner. Det gjør byen til et ideelt reisemål for ferierende, utflyttere og alle som er på utkikk etter et hyggelig sted å bo eller besøke, uansett årstid. Med sine milde vintre, varme somre og rikelig med sollys tilbyr Málaga et klima som er vanskelig å slå, en ekte middelhavsoase som fortsetter å tiltrekke og fortrylle.

En oase ved Middelhavet

Málaga har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Dette klimamønsteret gjør byen til et attraktivt reisemål for dem som ønsker en behagelig flukt fra de mer ekstreme værforholdene andre steder.

Málaga er en oase ved Middelhavet.

Årsgjennomsnittstemperaturen i Málaga ligger på behagelige 21 grader celsius, med en relativt lav årlig nedbør på rundt 207 mm. Det er for det meste tørt i løpet av året, med en gjennomsnittlig luftfuktighet på 68 % og en UV-indeks på 5, noe som bidrar til mer enn 3400 soltimer i året.

Sommeren er varm og varm.

Sommervarme og vintervarme

Sommermånedene i Málaga er spesielt varme, med juli som den varmeste måneden med gjennomsnittstemperaturer på rundt 28 grader. Byens nærhet til havet bidrar imidlertid til å gjøre varmen mer utholdelig, og det blåser ofte en avkjølende bris fra vannet. I motsetning til mange andre regioner, der sommervarmen kan være uutholdelig, byr Málaga på en behagelig varme som er perfekt både til å slappe av på stranden og til å utforske byen.

Vintrene er milde og milde.

Vintrene er milde, og januar er den kaldeste måneden med gjennomsnittstemperaturer på rundt 14 grader. Disse milde temperaturene, kombinert med byens solfylte dager, gjør Malaga til et populært vinterreisemål for alle som ønsker å flykte fra de kalde og dystre vintermånedene i hjemlandet.

Malaga er en av de mest populære vinterdestinasjonene.

Beste klima i hele Europa

Noen besøkende foretrekker nærliggende byer som Almería, som har et tørrere klima, eller Marbella, som har litt kjøligere somre enn Málaga. Mange er imidlertid enige om at kysten av Spania, og Málaga i særdeleshet, har det beste klimaet i hele Europa, med milde vintre, nok sommervarme til å gi behagelig varme i svømmebassenger og ved Middelhavet, og nok nedbør til å opprettholde en naturlig vegetasjon uten at det blir for mye.

Beste reisetid for Málaga

Malaga er en populær soldestinasjon på Costa del Sol i det sørlige Spania. Hvis du liker varmen og solen, er Malaga stedet å være. Den beste tiden å besøke Malaga er mellom mai og oktober.

Malaga er velsignet med et utmerket middelhavsklima med rikelig med solskinn hele året. Sommerperioden er lang fra mai til oktober med varme temperaturer i juli og august. Disse to månedene anbefales ikke for en storbyferie. Det er bedre å besøke om våren eller høsten.

Været om vinteren er mildt og havet er fortsatt varmt nok til å ta en dukkert. Når du kommer ut av vannet avkjølt, vil solen varme deg opp igjen på kort tid. Alt dette sammen gjør det til et sted som kan besøkes hele året.

Erfaringer med været i Málaga

Været i Málaga er i gjennomsnitt vurdert med 4,3 av 5 stjerner av 13 besøkende. Har du vært i Málaga? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Skriv din egen anmeldelse Down

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Med en lett genser kan du nyte de solfylte terrassene og de milde temperaturene. Det var noen få regnværsdager, men alt i alt hersket det en behagelig vårstemning.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Kjøligere enn om sommeren, men fortsatt rundt 20 grader i gjennomsnitt. Den perfekte flukt fra det kalde nederlandske klimaet! Det var noen få regnværsdager, men det meste av dagen var det sol.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Dagene var klare, og det regnet nesten ikke. Kveldene ble betydelig kaldere. Herlig ferievær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Mye sol, men av og til regn. Kveldene var kjølige, så en lett jakke var nødvendig. Kort sagt, en hyggelig opplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Bare strålende solskinn og stekende varme - perfekt for en solrik ferie. Sørg for at du har rikelig med solkrem!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Ideelt for en avslappende og solrik ferie utenfor sesongen. Du trenger ikke å være her for snøens skyld, men solen veier opp for alt!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været var utrolig solrikt, og temperaturen varierte behagelig mellom 20 og 28 grader. Ideelt for å slappe av på stranden eller utforske byen. En absolutt 5-stjerners opplevelse!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det er deilig og varmt med strålende solskinn om dagen og behagelig kjølig om natten. Vi kunne nyte naturen hver dag. Et ideelt sted for soling!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Om dagen er det knapt en sky på himmelen. Kveldene er milde, ideelt for å slappe av i frisk luft. Et ideelt sted for soltilbedere!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det er en kjærkommen avveksling fra byens kjas og mas, og her kan du sole deg og slappe av.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Jeg var heldig med været i januar 2023. Temperaturene varierte mellom 18 og 26 grader i skyggen. Solen var til stede hele dagen. Om kvelden ble det litt kjølig. Helt perfekt!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Var kaldt og trist, også litt regn på ettermiddagen, men det ble mer behagelig På kysten mye bedre vær enn på fjellet— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Dårlig StarStar

Fra 1. til 27. mars 2022 var det rett og slett ille. Vind, storm, saharasand og mye regn. Temperaturen svingte mellom 13 og 17 grader.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Har du vært i Málaga?

Del dine erfaringer med været i Málaga.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Málaga per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Málaga og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Málaga kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Populære reisemål i Spania

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Spania.

Terug naar boven