Søk Menu

Hvordan er klimaet i Šoštanj?

El clima actual de Šoštanj se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 27°C y un mínimo de 4°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 16°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -4°C og i de varmere månedene rundt 15°C.

Den høyeste temperaturen i Šoštanj de siste 10 årene var 36°C i August 2017. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -9°C i Februar 2018.

Årlig faller det gjennomsnittlig 1491 mm nedbør i Šoštanj. Av denne nedbøren består omtrent 103 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Norge 1289 mm nedbør per år.

Vil du vite mer om klimaet i andre deler av Slovenia? Sjekk også ut klimaet og været på steder som Ljubljana, Bled, Bohinj, eller se andre reisemål i Slovenia.

Beste reisetid for Šoštanj?

Den beste tiden å reise til Šoštanj for solfylt vær er Mai til og med September. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Šoštanj. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Klimatabell for Šoštanj

Klimatabellen for Šoštanj viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 4 8 12 16 20 26 27 26 21 17 10 5
Temp. min (°C) -4 -2 0 4 9 13 15 15 10 7 3 -2
Nedbør
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Nedbør (mm) 274 239 101 64 106 105 117 109 112 84 88 92
Snø (cm) 29 25 8,6 3,6 0,1 0 0 0 0 0,1 12 25
UV-indeks 2 4 5 6 7 8 8 7 6 4 3 2

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 16°C
  • Høyeste temperatur: 27°C i Juli
  • Laveste temperatur: 4°C i Januar
  • Nedbør*: 1491 mm per år, gjennomsnittlig 124 mm per måned
  • Snøfall: 103 cm per år
  • Tørreste måneder: 64 mm i April, 84 mm i Oktober og 88 mm i November
  • Våteste måneder: 274 mm i Januar, 239 mm i Februar og 117 mm i Juli

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Populære reisemål i Slovenia

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Slovenia.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Šoštanj

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Šoštanj, Slovenia. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Šoštanj, Slovenia,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Šoštanj

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Šoštanj, Slovenia. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Šoštanj, Slovenia,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Šoštanj

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Šoštanj, Slovenia. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Šoštanj, Slovenia,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Šoštanj

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Šoštanj, Slovenia. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Šoštanj, Slovenia,

Temperatur per år i Šoštanj

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Šoštanj, Slovenia. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Šoštanj, Slovenia,

Årlig nedbørsmengde i Šoštanj

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Šoštanj, Slovenia. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Šoštanj, Slovenia,

Årlig snømengde i Šoštanj

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Šoštanj, Slovenia. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Šoštanj, Slovenia,

Erfaringer med været i Šoštanj

Har du vært i Šoštanj?

Del dine erfaringer med været i Šoštanj.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Šoštanj per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Šoštanj og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Šoštanj kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Populære reisemål i Slovenia

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Slovenia.

Terug naar boven