Søk Menu

Hvordan er klimaet i Cinque Terre?

El clima actual de Cinque Terre se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 28°C y un mínimo de 10°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 19°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt 3°C og i de varmere månedene rundt 20°C.

Den høyeste temperaturen i Cinque Terre de siste 10 årene var 38°C i August 2015. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -4°C i Februar 2018.

Årlig faller det gjennomsnittlig 804 mm nedbør i Cinque Terre. Av denne nedbøren består omtrent 34 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Norge 1289 mm nedbør per år.

Vil du vite mer om klimaet i andre deler av Italia? Sjekk også ut klimaet og været på steder som Toscana, Sicilia, Gardasjøen, eller se andre reisemål i Italia.

Beste reisetid for Cinque Terre?

Den beste tiden å reise til Cinque Terre for en solferie er Mai til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Cinque Terre. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige solferier til Cinque Terre Link

Klimatabell for Cinque Terre

Klimatabellen for Cinque Terre viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 10 11 14 17 21 26 28 28 25 20 15 13
Temp. min (°C) 4 4 7 9 12 18 19 21 17 13 8 7
Nedbør
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
Nedbør (mm) 68 81 59 55 56 44 26 60 59 94 99 103
Snø (cm) 13 17 1,0 0,3 0 0 0 0 0 0 0,9 0,2
UV-indeks 3 4 6 7 7 8 8 7 6 4 3 2

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 19°C
  • Høyeste temperatur: 28°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 10°C i Januar
  • Nedbør*: 804 mm per år, gjennomsnittlig 67 mm per måned
  • Snøfall: 34 cm per år
  • Tørreste måneder: 26 mm i Juli, 44 mm i Juni og 55 mm i April
  • Våteste måneder: 103 mm i Desember, 99 mm i November og 94 mm i Oktober

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for Cinque Terre og se hva våre partnere har for deg.

Erfaringer med været i Cinque Terre

BraStarStarStarStar

Det var en blanding av solskinnsdager og regn. De moderate t... mer

Valentijn

BraStarStarStarStar

Aprilværet i Cinque Terre er behagelig. Sol og regn veksler,... mer

Bart

Populære reisemål i Italia

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Italia.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Cinque Terre

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Cinque Terre, Italia. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Cinque Terre, Italia,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Cinque Terre

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Cinque Terre, Italia. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Cinque Terre, Italia,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Cinque Terre

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Cinque Terre, Italia. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Cinque Terre, Italia,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Cinque Terre

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Cinque Terre, Italia. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Cinque Terre, Italia,

Temperatur per år i Cinque Terre

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Cinque Terre, Italia. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Cinque Terre, Italia,

Årlig nedbørsmengde i Cinque Terre

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Cinque Terre, Italia. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Cinque Terre, Italia,

Årlig snømengde i Cinque Terre

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Cinque Terre, Italia. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Cinque Terre, Italia,

Erfaringer med været i Cinque Terre

Været i Cinque Terre er i gjennomsnitt vurdert med 3,7 av 5 stjerner av 3 besøkende. Har du vært i Cinque Terre? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Skriv din egen anmeldelse Down

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Kald vind kan være et problem, men lyse, solfylte dager veier opp for dette. Ikke forvent strandvær, men nyt likevel atmosfæren.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var en blanding av solskinnsdager og regn. De moderate temperaturene var ideelle for utendørsaktiviteter, og det var færre mennesker her enn i sommermånedene.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Aprilværet i Cinque Terre er behagelig. Sol og regn veksler, noe som er ideelt for turister. Selv om det av og til er overskyet, forhindrer dette ekstrem varme. Husk å ta med en jakke til de kjøligere kveldene!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk

Har du vært i Cinque Terre?

Del dine erfaringer med været i Cinque Terre.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Cinque Terre per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Cinque Terre og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Cinque Terre kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Populære reisemål i Italia

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Italia.

Terug naar boven