Søk Menu

Hvordan er klimaet i Rocky Mountains?

El clima actual de Rocky Mountains se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 17°C y un mínimo de -6°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 5°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -17°C og i de varmere månedene rundt 5°C.

Den høyeste temperaturen i Rocky Mountains de siste 10 årene var 35°C i Juni 2021. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -36°C i Januar 2020.

Årlig faller det gjennomsnittlig 1146 mm nedbør i Rocky Mountains. Av denne nedbøren består omtrent 244 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Oslo 1289 mm nedbør per år.

Vil du vite mer om klimaet i andre deler av Canada? Sjekk også ut klimaet og været på steder som Vancouver, Toronto, Niagara Falls, eller se andre reisemål i Canada.

Beste reisetid for Rocky Mountains?

Den beste tiden å besøke Rocky Mountains for behagelig til varmt vær er Juni til og med August. I denne perioden kan det forekomme nedbør, men temperaturene er gode nok til å utforske Rocky Mountains.

Klimatabell for Rocky Mountains

Klimatabellen for Rocky Mountains viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) -6 -6 -2 3 10 15 17 17 11 4 -3 -5
Temp. min (°C) -13 -17 -11 -6 -1 3 6 6 1 -5 -11 -14
Nedbør
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Nedbør (mm) 72 66 77 62 75 114 104 106 120 94 154 102
Snø (cm) 22 39 21 15 8,1 6,8 0,8 0,2 11 27 62 31
UV-indeks 2 3 5 7 7 7 7 6 5 4 2 2

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 5°C
  • Høyeste temperatur: 17°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: -6°C i Januar og Februar
  • Nedbør*: 1146 mm per år, gjennomsnittlig 96 mm per måned
  • Snøfall: 244 cm per år
  • Tørreste måneder: 62 mm i April, 66 mm i Februar og 72 mm i Januar
  • Våteste måneder: 154 mm i November, 120 mm i September og 114 mm i Juni

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Populære reisemål i Canada

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Canada.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Rocky Mountains

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Rocky Mountains, Canada. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Rocky Mountains, Canada,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Rocky Mountains

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Rocky Mountains, Canada. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Rocky Mountains, Canada,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Rocky Mountains

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Rocky Mountains, Canada. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Rocky Mountains, Canada,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Rocky Mountains

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Rocky Mountains, Canada. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Rocky Mountains, Canada,

Temperatur per år i Rocky Mountains

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Rocky Mountains, Canada. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Rocky Mountains, Canada,

Årlig nedbørsmengde i Rocky Mountains

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Rocky Mountains, Canada. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Rocky Mountains, Canada,

Årlig snømengde i Rocky Mountains

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Rocky Mountains, Canada. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Rocky Mountains, Canada,

Erfaringer med været i Rocky Mountains

Været i Rocky Mountains er i gjennomsnitt vurdert med 0 av 5 stjerner av 3 besøkende. Har du vært i Rocky Mountains? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Har du vært i Rocky Mountains?

Del dine erfaringer med været i Rocky Mountains.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Rocky Mountains per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Rocky Mountains og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Rocky Mountains kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Populære reisemål i Canada

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Canada.

Terug naar boven