Søk Menu

Hvordan er klimaet i Korçë?

El clima actual de Korçë se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 30°C y un mínimo de 7°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 19°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -3°C og i de varmere månedene rundt 15°C.

Den høyeste temperaturen i Korçë de siste 10 årene var 38°C i Juli 2023. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -8°C i Januar 2017.

Årlig faller det gjennomsnittlig 1187 mm nedbør i Korçë. Av denne nedbøren består omtrent 45 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Oslo 1289 mm nedbør per år.

Vil du vite mer om klimaet i andre deler av Albania? Sjekk også ut klimaet og været på steder som Tirana, Durrës, Gjirokastër, eller se andre reisemål i Albania.

Beste reisetid for Korçë?

Den beste tiden å reise til Korçë for solfylt vær er April til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Korçë. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige reiser til Korçë Link

Klimatabell for Korçë

Klimatabellen for Korçë viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 7 11 15 18 22 26 30 30 25 19 14 10
Temp. min (°C) -2 0 4 5 9 13 15 15 12 8 4 0
Nedbør
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Droplet
Droplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
Nedbør (mm) 104 132 99 84 105 112 47 45 107 89 165 98
Snø (cm) 14 16 3,7 2,1 0 0 0 0 0 0 3,2 5,4
UV-indeks 4 5 6 6 8 7 8 7 5 5 4 3

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 19°C
  • Høyeste temperatur: 30°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 7°C i Januar
  • Nedbør*: 1187 mm per år, gjennomsnittlig 99 mm per måned
  • Snøfall: 45 cm per år
  • Tørreste måneder: 45 mm i August, 47 mm i Juli og 84 mm i April
  • Våteste måneder: 165 mm i November, 132 mm i Februar og 112 mm i Juni

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for Korçë og se hva våre partnere har for deg.

Populære reisemål i Albania

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Albania.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Korçë

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Korçë, Albania. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Korçë, Albania,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Korçë

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Korçë, Albania. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Korçë, Albania,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Korçë

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Korçë, Albania. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Korçë, Albania,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Korçë

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Korçë, Albania. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Korçë, Albania,

Temperatur per år i Korçë

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Korçë, Albania. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Korçë, Albania,

Årlig nedbørsmengde i Korçë

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Korçë, Albania. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Korçë, Albania,

Årlig snømengde i Korçë

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Korçë, Albania. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Korçë, Albania,

Erfaringer med været i Korçë

Har du vært i Korçë?

Del dine erfaringer med været i Korçë.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Korçë per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Korçë og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Korçë kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Populære reisemål i Albania

Oppdag klimaet til disse populære reisemålene i Albania.

Terug naar boven