Søk Menu

Hvordan er klimaet i Sar-e Pul?

El clima actual de Sar-e Pul se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 38°C y un mínimo de 8°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 21°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -3°C og i de varmere månedene rundt 24°C.

Den høyeste temperaturen i Sar-e Pul de siste 10 årene var 47°C i Juni 2022. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -12°C i Februar 2014.

Årlig faller det gjennomsnittlig 305 mm nedbør i Sar-e Pul. Av denne nedbøren består omtrent 30 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Norge 1289 mm nedbør per år.

Beste reisetid for Sar-e Pul?

Den beste tiden å reise til Sar-e Pul for solfylt vær er April til og med Juni og August til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Sar-e Pul. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Klimatabell for Sar-e Pul

Klimatabellen for Sar-e Pul viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 8 8 17 21 25 35 38 33 26 19 12 8
Temp. min (°C) -1 -2 7 10 13 21 25 20 13 7 2 -1
Nedbør
Droplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Nedbør (mm) 36 59 50 53 27 3,2 0,2 0,2 0,2 9,6 41 25
Snø (cm) 5,6 11 1,9 1,3 0 0 0 0 0 0 4,6 5,2
UV-indeks 5 6 7 8 9 10 10 9 9 7 5 5

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 21°C
  • Høyeste temperatur: 38°C i Juli
  • Laveste temperatur: 8°C i Januar, Februar og Desember
  • Nedbør*: 305 mm per år, gjennomsnittlig 25 mm per måned
  • Snøfall: 30 cm per år
  • Tørreste måneder: 0,2 mm i Juli, August og September
  • Våteste måneder: 59 mm i Februar, 53 mm i April og 50 mm i Mars

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Gjennomsnittstemperatur per måned i Sar-e Pul

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Sar-e Pul, Afghanistan. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Sar-e Pul, Afghanistan,

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Sar-e Pul

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Sar-e Pul, Afghanistan. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Sar-e Pul, Afghanistan,

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Sar-e Pul

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Sar-e Pul, Afghanistan. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Sar-e Pul, Afghanistan,

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Sar-e Pul

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Sar-e Pul, Afghanistan. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Sar-e Pul, Afghanistan,

Temperatur per år i Sar-e Pul

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Sar-e Pul, Afghanistan. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Sar-e Pul, Afghanistan,

Årlig nedbørsmengde i Sar-e Pul

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Sar-e Pul, Afghanistan. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Sar-e Pul, Afghanistan,

Årlig snømengde i Sar-e Pul

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Sar-e Pul, Afghanistan. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Sar-e Pul, Afghanistan,

Erfaringer med været i Sar-e Pul

Har du vært i Sar-e Pul?

Del dine erfaringer med været i Sar-e Pul.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Sar-e Pul per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Sar-e Pul og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Sar-e Pul kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Terug naar boven