Søk Menu

Hvordan er klimaet i Afghanistan?

El clima actual de Afghanistan se caracteriza por temperaturas mensuales promedio que durante el día varían entre un máximo de 29°C y un mínimo de 7°C. Den gjennomsnittlige årstemperaturen ligger rundt 18°C. Om natten ligger temperaturene i de kalde månedene gjennomsnittlig rundt -4°C og i de varmere månedene rundt 14°C.

Den høyeste temperaturen i Afghanistan de siste 10 årene var 44°C i Juni 2023. Den laveste målte temperaturen på dagtid var -13°C i Februar 2016.

Årlig faller det gjennomsnittlig 450 mm nedbør i Afghanistan. Av denne nedbøren består omtrent 49 cm av snøfall. Til sammenligning mottar Norge 1289 mm nedbør per år.

Klimaet i Afghanistan er basert på værdata fra Kabul. Andre steder kan ha et annet værbilde. Du kan se alle destinasjoner i Afghanistan for et komplett bilde av klimaet.

Sjekk været for Afghanistan Chevron

Beste reisetid for Afghanistan?

Den beste tiden å reise til Afghanistan for solfylt vær er Mai til og med Oktober. I denne perioden er temperaturen fin og det er ikke for mye nedbør, noe som gjør det til en god tid å besøke Afghanistan. I de andre månedene av året faller det for mye nedbør eller temperaturen er ikke ideell for et besøk hvis du vil nyte solfylt og behagelig vær.

Finn billige ferier til Afghanistan Link

Klimatabell for Afghanistan

Klimatabellen for Afghanistan viser gjennomsnittlige temperaturer, nedbør, snø og UV-indeks per måned. Tabellen gir en oversikt over gjennomsnittlig dag- og nattemperatur i grader Celsius, den totale mengden nedbør i millimeter, den totale mengden snøfall i centimeter og UV-indeksen for hver måned. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Temp. maks (°C) 7 9 10 13 18 25 28 29 29 22 15 10
Temp. min (°C) -4 -2 -1 1 5 10 13 15 14 8 4 -1
Nedbør
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
Droplet
Nedbør (mm) 61 80 57 45 49 8,9 26 11 3,7 17 57 34
Snø (cm) 8,0 18 13 2,6 0,9 0,2 0 0 0 0,3 2,4 2,9
UV-indeks 5 7 8 9 10 10 10 9 9 7 5 5

Klikk på månedsnavnet for å se flere værdetaljer, som værgjennomsnitt per dag og temperaturer og nedbør de siste årene i den måneden.

  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 18°C
  • Høyeste temperatur: 29°C i August og September
  • Laveste temperatur: 7°C i Januar
  • Nedbør*: 450 mm per år, gjennomsnittlig 38 mm per måned
  • Snøfall: 49 cm per år
  • Tørreste måneder: 3,7 mm i September, 8,9 mm i Juni og 11 mm i August
  • Våteste måneder: 80 mm i Februar, 61 mm i Januar og 57 mm i Mars

*Nedbør måles som en kombinasjon av regn, snø og hagl

Planlegg din neste ferie

Ikke gå glipp av de beste ferietilbudene for Afghanistan og se hva våre partnere har for deg.

Gjennomsnittstemperatur per måned i Afghanistan

Denne grafen viser gjennomsnittlige maksimumstemperaturer per måned i Afghanistan. Temperaturene er angitt i grader Celsius og gjennomsnittet er beregnet basert på målte temperaturer per måned de siste årene.

Temperatur per måned i Afghanistan

Gjennomsnittlig nedbør per måned i Afghanistan

Denne grafen viser hvor mye nedbør det i gjennomsnitt faller per måned i Afghanistan. Nedbør måles alltid som vann, selv om det er snø eller hagl. Dette gjør det enkelt å sammenligne hvor mye som har falt, uavhengig av nedbørstypen. Mengden nedbør er målt i millimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Nedbør per måned i Afghanistan

Gjennomsnittlig snøfall per måned i Afghanistan

Denne grafen viser hvor mye snø det i gjennomsnitt faller per måned i Afghanistan. Mengden snøfall er målt i centimeter og gjennomsnittet er beregnet basert på målte mengder per måned de siste årene.

Snøfall per måned i Afghanistan

Gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Afghanistan

Denne grafen viser gjennomsnittlig UV-indeks per måned i Afghanistan. UV-indeksen angir intensiteten av ultrafiolett stråling og går fra 0 til maksimalt 11.

UV-indeks per måned i Afghanistan

Temperatur per år i Afghanistan

Denne grafen viser gjennomsnittlig årlig temperatur i Afghanistan. Årstemperaturen, angitt i grader Celsius, er gjennomsnittet av alle tolv månedstemperaturene sammenlagt for det året.

Temperatur per år i Afghanistan

Årlig nedbørsmengde i Afghanistan

Denne grafen viser den årlige totale nedbørsmengden som har falt de siste 10 årene i Afghanistan. Den totale nedbørsmengden per år, målt i millimeter, er den samlede mengden nedbør som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Nedbør per år i Afghanistan

Årlig snømengde i Afghanistan

Denne grafen viser den årlige totale snømengden som har falt de siste 10 årene i Afghanistan. Den totale snømengden per år, målt i centimeter, er den samlede mengden snø som har falt i løpet av de tolv månedene i året.

Snøfall per år i Afghanistan

Erfaringer med været i Afghanistan

Været i Afghanistan er i gjennomsnitt vurdert med 0 av 5 stjerner av 7 besøkende. Har du vært i Afghanistan? Del din erfaring med været så du kan hjelpe andre besøkende.

Har du vært i Afghanistan?

Del dine erfaringer med været i Afghanistan.

E-posten din vil ikke bli vist i anmeldelsen og blir ikke delt med tredjeparter.

Gjennomsnittlig vær i Afghanistan per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Afghanistan og hva du kan forvente. Basert på historiske værdata for Afghanistan kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperatur, nedbør, vind og UV-indeks.

Terug naar boven